Србија и Балкан

Заменица председника Општине Лепосавић конзумира кокаин: Објављен снимак, покренута истрага

Приштински портал "Национале" објавио је видео-снимке на којима се види како Д. М., наводно, конзумира наркотике у општинским просторијама
Заменица председника Општине Лепосавић конзумира кокаин: Објављен снимак, покренута истрагаwww.globallookpress.com © imago stock&people via www.imago

Основно тужилаштво у Косовској Митровици покренуло је истрагу против заменице председника Општине Лепосавић Д. М, због сумње да је на радном месту, у општинском објекту, користила кокаин, након чега је разрешена дужности.

Основно тужилаштво је започело истрагу након што је у јавности објављен снимак заменице градоначелника Лепосавића Д. М. како, наводно, конзумира дрогу у објекту општине, преноси "Телеграфи".

Приштински веб портал "Национале" објавио је видео-снимак на коме се види како Д. М. уноси бели прах цевчицом преко носа у тоалету, али и у канцеларији са још једном мушком особом.

Тужилаштво је саопштило да се против осумњичене води истрага за кривично дело "неовлашћена куповина, држање, стављање у промет опојних дрога, психотропних и сличних супстанци".

Градоначелник Лепсавића Љуљзим Хетеми разрешио је Д. М. са функције заменице председника Општине Лепосавић након што је Основно тужилаштво у Митровици започело истрагу против ње.

 Д. М. је на место заменице именовао Хетеми који је изабран за председника Општине Лепосавић на изборима прошле године, а које су Срби, као већинско становништво, бојкотовали.

Хетеми је изабран на изборима које је власт у Приштини организовала након што су Срби колективно напустили институције под патронатом владе Аљбина Куртија на северу КиМ, назадовољни њеним одлукама и потезима.

image