Србија и Балкан

Први састанак амбасадора Родића и Мандића: Изградња најбољих односа између две братске државе

Амбасадор је упознао председника Мандића са актуелном политичком ситуацијом у Републици Србији, изражавајући своје уверење да ће се убрзо након конституисања парламента у Србији оформити и група пријатељства између наша два народна дома
Први састанак амбасадора Родића и Мандића: Изградња најбољих односа између две братске државе© Скупштина Црне Горе

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић примио је новоименованог амбасадора Србије у Црној Гори Небојшу Родића са којим је разговарао о даљој сарадњи две земље.

"Наше две државе, које су готово 100 година биле у државној заједници, требају да успостављају моделе сарадње који ће бити на корист и у интересу грађана", наводи се у саопштењу из Мандићевог кабинета.

Како се додаје, црногорски председник Скупштине изразио је јасну намеру и важност коју Црна Гора придаје великим инфраструктурним пројектима попут завршетка ауто-пута и реконструкције пруге Београд–Бар, као и валоризације пуног потенцијала Луке Бар како за потребе државе Црне Горе, тако и за земље које се наслањају на њу.

"Током састанка Андрија Мандић је апострофирао да је од великог интереса за Црну Гору да има најбоље могуће односе и сарадњу са Републиком Србијом", додаје се.

"Амбасадор Родић је изјавио да му чини велику част да представља Републику Србију у Црној Гори. Амбасадор је упознао председника Мандића са актуелном политичком ситуацијом у Републици Србији, изражавајући своје уверење да ће се убрзо након конституисања парламента у Србији оформити и група пријатељства између наша два народна дома. Родић је Мандића упознао и са пројектом ЕКСПО 2027, посебно наглашавајући да ће од истог корсте имати цели регион, те да је то велика шанса за нашу земљу када је у питању област туризма", пише у саопштењу.

"На самом крају, амбасадор Родић се захвалио председнику Скупштине на издвојеном времену, апострофирајући да је спреман да предано ради на изградњи најбољих могућих односа између наше две братске државе и изражавајући своје уверење да ће бити учесник бројних добрих и лепих ствари", закључује се у саопштењу.

image