Србија и Балкан

Одбрана Милорада Додика припрема допуну захтева за изузеће судије Узуновић

Захтев за изузеће судије Сене Узуновић ће бити допуњен, јер адвокат Горан Бубић тврди да је одбрана сазнала нове чињенице које дефинитивно указују на њену могућу пристрасност
Одбрана Милорада Додика припрема допуну захтева за изузеће судије Узуновић© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Горан Бубић, aдвокат у Тиму одбране председника Републике Српске Милорада Додика у поступку који се против њега води у Суду БиХ, рекао је да ће захтев за изузеће судије Сене Узуновић бити допуњен и да је одбрана сазнала нове чињенице које дефинитивно указују на њену могућу пристрасност.

Бубић је рекао да се континуирано у предмету против Додика виде разни неочекивани догађаји, као што је измена поступајућег судије без претходне најаве, што упућује на закључак да у њему постоји евидентна ванправна политичка позадина.

"Видели смо ту преку промену судије. Није уобичајено да странке не знају судију који долази", рекао је Бубић синоћ за бањалучку АТВ.

Интересантна је, каже, додела предмета Сени Узуновић, јер сада нико не спомиње ЦМС систем аутоматске доделе предмета.

"Сада има нека комисија и нама је дато неко обrазложење да судија Узуновић има најмањи број предмета и да је то сад један као од разлога за доделу предмета председника Додика", навео је Бубић.

Он је рекао да је одбрана затражила додатно време да допуни захтев за изузеће.

"Допунићемо га. И сазнали смо још неке нове чињенице које дефинитивно указују на могућу пристрасност поступајућег судије", навео је Бубић.

У Суду БиХ у понедељак је одржано рочиште у предмету који се води против председника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнела свој концепт одбране и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила уместо Мирсада Стрике.

Наредно рочиште заказано је за 6. март, а Тужилаштво БиХ је предложило саслушање четири "своја" сведока/ Реч је о четири инспектора Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ.

image