Србија и Балкан

Гренел: Опасно је продавати оружје Куртију, непромишљен је и жели да изазове сукоб

Бајденов тим касни три године са прозивком једностраних акција Аљбина Куртија, али драго ми је да видим да су то коначно схватили, каже Ричард Гренел
Гренел: Опасно је продавати оружје Куртију, непромишљен је и жели да изазове сукобwww.globallookpress.com © Chris Kleponis/Keystone Press Agency

Бивши специјални изасланик Сједињених Америчких Држава за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оценио је да администрација америчког председника Џозефа Бајдена касни са примедбама на рачун једностраних потеза владе Аљбина Куртија три године, и додао да је продаја ракета "џавелин" Куртију опасна.

Гренел је на друштвеној мрежи Икс реаговао на позиве Стејт департмента и америчког амбасадора у Приштини Џефрија Ховенијера да се одложи примена уредбе Централне банке такозваног Косова уз упозорење да ће она моћи да изазове етничке тензије.

"Бајденов тим касни три године са прозивком једностраних акција Аљбина Куртија. Али, драго ми је што видим да су то коначно схватили", навео је Гренел.

Он је додао је опасно продавати наоружање Куртију јер је он непромишљен и хоће да изазове сукоб.

"Сви знају да он није Хашим Тачи. Због тога је продаја Куртију 'џавелина' веома опасна. Момак је непромишљен и гледа да започне сукоб", истакао је Гренел.

image