Србија и Балкан

Вучић са Гутерешом у Њујорку: Сумирали смо главне поруке седнице СБ УН

Председник Србије је са генералним секретаром УН разговарао о значају отворене дебате о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на Косову и Метохији
Вучић са Гутерешом у Њујорку: Сумирали смо главне поруке седнице СБ УН© TANJUG/ United Nations Photo/ Eskinder Debebe/

Председник Србије Александар Вучић изјавио је  да је имао срдачан сусрет са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом са којим је, како каже, сумирао главне поруке са седнице Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији.

"Добар састанак са Антониом Гутершом, анализирали смо седницу СБ и разговарали о ситуацији у региону, постигли смо висок степен сагласности у многим питањима и научио сам многе ствари о кретањима у свету", написао је  Вучић на свом Инстаграм налогу.

Вучић је истакао да је са Гутерешом разговарао и о "значају отворене дебате о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на Косову и Метохији".

"Разменили смо мишљења и о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају УН у геополитичкој арени, као кровног форума у којем треба расправљати о свим релевантним темама од значаја за будућност свих нас", навео је Вучић.

Председник Србије је у Њујорку синоћ учествовао на ванредној седници Савета безбедности УН посвећеној ситуацији на Косову и Метохији.

image