Србија и Балкан

ДПС поднео кривичну пријаву против Мандића због тробојке: Жели да уведе Црну Гору у "српски свет"

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић у свом кабинету држи тробојку, историјску заставу Краљевине Црне Горе, због чега негодује опозиција
ДПС поднео кривичну пријаву против Мандића због тробојке: Жели да уведе Црну Гору у "српски свет"© R.R./ATAImages

Посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократа, Хрватске грађанске иницијативе и Демократске уније Албанаца поднели су Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против председника Скупштине и лидера Нове српске Демократије Андрије Мандића.

Како је рекао посланик ДПС-а Андрија Николић, кривичну пријаву су подигли због истицања "заставе стране земље" у Мандићевом кабинету у Скупштини.

"Званичници који су били у посети нису били из Србије, па је тако унизио државу Црну Гору. Тиме што је истакао заставу само једног дела народа прекршио је закон", казао је Николић.

Он је поручио је да би Мандић требало да буде председник Скупштине свих народа, а не само једног дела.

"Андрија Мандић у континуитету производи поделе у Црној Гори и жели да уведе Црну Гору у 'српски свет'. Мислимо да у раду Мандића има елемената кривичне одговорности и да ће га тужилаштво саслушати", казао је Николић.

Како каже, питање је када ће неки други председник општине следити кораке првог човека Пљеваља који слави Дан државности друге земље.

image