Србија и Балкан

Преминуо отац Небојше Глоговца: Проти Миловану молитва давала утеху

"Док смо ми живи, молитва је веза са онима који више нису с нама", говорио је свештеник Милован Глоговац
Преминуо отац Небојше Глоговца: Проти Миловану молитва давала утеху© Antonio Ahel/ATAImages

Протојереј-ставрофор Милован Глоговац, oтац познатог глумца Небојше Глоговца, преминуо је синоћ, шест година након смрти сина, објавили су београдски медији.

Милован Глоговац је био свештеник у пензији, а о свом сину је увек говорио с много љубави.

"Јесте мука. Јесте жалост. Јесте бол, непребол... Али кад и данас стижу речи одасвуд: Небојша се никад и нигде није обрукао, то вам даје снагу да у молитви и вери коју је и он живео, надвисите личну патњу. Молитва је најбољи лек, утеха и нада. Пре свега вера да је он сад са Богом живим, истинитим. Да је у бољем свету од оног који је оставио. Утеха је и у томе што се он остварио у овоземаљском животу", говорио је прота Милован.

Иако је четрдесет година сахрањивао људе и младе и старе и децу и покушавао да им као свештеник пружи утеху, да наду и очува веру, било му је тешко да нађе снагу да очувам себе у болу по синовљевој смрти

"Док смо ми живи, молитва је веза са онима који више нису с нама. Богу се обраћамо као пријатељу, као једном од нас који је прошао кроз људске проблеме и због тога је у стању да схвати наш бол и тугу", изјавио је отац Милован Глоговац у емисији "Док анђели спавају".

Глоговци воде порекло с Косова и Метохије, презиме су добили по насељу Глоговац. Половином 19. века породица је преко Црне Горе дошла у Херцеговину, где су се настанили у Братачу и Драмишеву и сви славе Ђурђевдан.

Свештеник Милована из Драмишева је након завршене основне школе уписао богословију "Светог Саве" у Београду 1962. године, а 1968. се оженио Миленом, Небојшином мајком, која је преминула годину након синовљеве смрти (2019).

image
VV inauguration
banner