Србија и Балкан

Ученик донео нож у ОШ "Владислав Рибникар": Надлежни реаговали брзо, није било инцидената (ВИДЕО)

У току је утврђивање свих околности и због чега је ученик унео нож у школу

Министарство унутрашњих послова Србије огласило се због данашњег дешавања у Основној школи "Владислав Рибникар" наводећи да је око 10.35 часова школском полицајцу пријављено да ученик осмог разреда има нож у ранцу.

Исти ученик је одмах пронађен и доведен код директора наведене школе, а за нож који је пронађен у његовом ранцу, ученик је рекао да није његов.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, нико није повређен, нити је ученик икоме претио.

Сви ученици ОШ "Владислав Рибникар" су безбедни, а даљи рад је у току, додаје се.

"Министарство унутрашњих послова поручује да је присуство школског полицајца у школама и сарадња са ученицима и запосленима у школама кључна у спречавању евентуалних инцидената и заштити безбедности ученика", закључује се у саопштењу.

У школу је данас после подне дошла и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.


Министарка је истакла да су школа и Министарство унутрашњих послова учинили све да се не догоди било какав инцидент.

У изјави новинарима после посете школи, министарка је рекла да је очекивано да су после ове информације ученици "Рибникара" и њихови родитељи додатно узнемирени, с обзиром на трагични догађај који се десио 3. маја прошле године.

На питање да ли су ученици напустили наставу, министарка је одговорила да велика већина није, те да нису ни били свесни шта се догодило.

"Радимо на томе да школа нормално настави да ради, а о свему ономе што додатно буде предузето бићете накнадно обавештени", рекла је Ђукић Дејановић.

image