Србија и Балкан

У априлу саслушање родитеља дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар"

Сви тужиоци завршили су са сведочењем, а наставак суђења, које ће бити отворено за јавност, заказано за 4. и 5. април када ће бити саслушани и представници школе, педагог, психолог, разредни старешина и тадашња директорка школе
У априлу саслушање родитеља дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар"© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Адвокат Огњен Божовић, заступник чланова породица убијених у Основној школи "Владислав Рибникар", изјавио је да су сви тужиоци завршили са сведочењем и да ће у априлу бити саслушани тужени, односно мајка и отац дечака који је починио масакр.

"Мислим да ће ово што смо чули данас умногоме олакшати суду доношење одлука у погледу одговорности школе", оценио је Божовић и додао да је данас петоро деце саслушано.

Он је рекао и да је овај случај изузетак у српском правосуђу, јер се све одвија јако брзо и ажурно, као и да је начин на који суд у овом предмету поступа веома ефикасан, квалитетан и посвећен.

На питање да прокоментарише молбу Миланке Негић, мајке убијене девојчице, да је суд заштити од вређања, Божовић је рекао да није хтео у суду да се изјашњава о томе и истакао да су непримерене и увредљиве речи пуномоћника тужених, како за њега, тако и за родитеље убијених.

Он је оценио и да је оно што се могло чути данас у судници "пораз педагогије у тој школи" и да сматра да државни органи морају хитно да испитају, како је рекао, шта се дешава у тој школи као и рад психолога и педагога.

Марина Ивеља, пуномоћница породице Кецмановић, изјавила је да је следеће суђење, које ће бити отворено за јавност, заказано за 4. и 5. април и да ће тада бити саслушани тужени и представници школе, педагог, психолог, разредна одељења VII-2 и тадашња директорка школе.

image
VV inauguration
banner