Србија и Балкан

Вучић разговарао са Ердоганом и Нетанјахуом

Вучић је поручио да је са својим турским колегом причао и о "одличним билатералним односима Србије и Турске и потврдили посвећеност даљем јачању сарадње у различитим областима"
Вучић разговарао са Ердоганом и Нетанјахуом© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом.

"Честитао сам данас председнику Ердогану 70. рођендан и пожелео му добро здравље и успех у вођењу државе којом мудро и разборито управља у овим изазовним временима", објављено је на Инстаграм налогу председника Србије.

Вучић је поручио да је са својим турским колегом причао и о "одличним билатералним односима Србије и Турске и потврдили посвећеност даљем јачању сарадње у различитим областима."

"Искористио сам прилику да још једном истакнем значај пријатељства између наше две земље и обостране напоре које улажемо у промоцију мира и стабилности", наводи се у објави.

Вучић је у засебној објави потврдио да је обавио телефонски разговор и са израелским премијером.

"Добар разговор са премијером Израела Нетанијахуом о даљем унапређењу билатералних односа", написао је председник Србије.

Он је додао да су током разговора покренута важна питања и изразио веру да ће обе стране од тих разговора имати значајне користи у будућности.

image