Србија и Балкан

Нова оставка у Покрету Европа сад

Откад је један од оснивача Покрета Европа сад Јаков Милатовић напустио странку, наставља се осипање чланства
Нова оставка у Покрету Европа сад© R.R./ATAImages

Члан Главног одбора Покрета Европа сад, Иван Лакић поднео је оставку на функције у странци.

Лакић је у саопштењу достављеном медијима навео да је Покрет у последњих пола године попримио неке друге обрисе, да сада важе нека друга правила, неки нови људи решавају најважније ствари.

"На високим местима се запошљавају особе из бившег режима и ја више не желим да будем део те приче јер је не доживљавам као своју. Овим путем вас обавештавам да подносим неопозиву оставку на функцију члана Главног Одбора као и на чланство у Покрету".

Он је рекао да су раније могли и сукобити мишљења на седницама ГО, али да ни тога више нема јер се због електронских седница не могу ни видети, ни чути "а не разменити мишљење чиме је свесно сузбијено критичко мишљење и сами дијалог што сматрам да апсолутно није добро за демократију унутар самог покрета, али изгледа да је то одређеним структурама унутар покрета био циљ".

Он сматра да је велика позитивна енергија која је красила покрет бесповратно просута.

Иван Лакић је члан иницијалног одбора ПЕС Даниловград који је на свим изборним процесима по резултатима био перјаница ПЕС-а. Тренутно је на позицији Секретара за друштвене делатности у општини Даниловград.

image
VV inauguration
banner