Србија и Балкан

Министар правде Црне Горе Андреј Миловић искључен из Покрета Европа сад

Позиција Миловића у Влади Црне Горе биће отворена уочи планиране реконструкције, а у складу са оствареним резултатима у областима владавине права и европских интеграција, саопштено је из ПЕС-а
Министар правде Црне Горе Андреј Миловић искључен из Покрета Европа сад© Amir Hamzagic/ATAImages

Министар правде Црне Горе Андреј Миловић искључен је данас из Покрета Европа сад (ПЕС), а на седници Председништва је констатована и оставка председника Црне Горе Јакова Милатовића на место заменика председника ПЕС-а.

"Позиција Миловића у Влади Црне Горе биће отворена уочи планиране реконструкције, а у складу са оствареним резултатима у областима владавине права и европских интеграција", саопштено је из ПЕС-а, преносе подгоричке "Вијести".

У саопштењу се додаје да је за новог члана Председништва ПЕС-а предложен министар енергетике и рударства Црне Горе Саша Мујовић.

Заменик председника Покрета Европа сад (ПЕС) и председник Црне Горе Јаков Милатовић поднео је јуче оставку на све функције у партији.

Милатовић је у објави на платформи X објаснио да оставку подноси зато што је досадашњи начин рада ПЕС супротан обећаном и вредностима које је имао на уму приликом његовог стварања.

image