Србија и Балкан

Лајчак о састанку у Бриселу: Многа питања без одговора

Данашњи састанак у склопу дијалога био је важан први корак, али многа политичка питања остају без одговора, каже Мирослав Лајчак
Лајчак о састанку у Бриселу: Многа питања без одговора© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Данашњи састанак у Бриселу представља важан први корак, али многа политичка питања остала су без одговора, саопштио је специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

"Поздрављам посвећеност страна у проналажењу одрживог решења за заједнице погођене недавном уредбом Централне банке Косова. Данашњи састанак у склопу дијалога био је важан први корак, али многа политичка питања остају без одговора. Биће потребни додатни састанци", навео је Лајчак на друштвеној мрежи Икс.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је раније да су разговори у Бриселу били изузетно тешки.

"Делегација Београда је наступила одговорно, аргументовано, али и врло одлучно, објашњавајући и указујући на катастрофалне последице једностране одлуке Аљбина Куртија и власти у Приштини да укине динар, забрани и укине платни промет Србије на простору КиМ, забрани последично плате, пензије и социјална примања за око 100.000 Срба, али не само Срба, већ и Горанаца, Египћана", поручио је Петковић.

image