Србија и Балкан

Спајићев "шамар" Милатовићу: Фотографија са степеништа Владе Црне Горе (ФОТО)

Упркос густом распореду, премијер Црне Горе одржао је састанак са посебном поруку дојучерашњем саборцу
Спајићев "шамар" Милатовићу: Фотографија са степеништа Владе Црне Горе (ФОТО)© R.R./ATAImages

Премијер Црне Горе и лидер Покрета Европа сад фотографисао се са посланицима те партије у згради владе како би показао да је читав посланички клуб уз њега, а не уз његовог доскорашњег саборца Јакова Милатовића.

"У сарадњи са коалиционим партнерима и Владом Црне Горе, уверени смо да ће наш посланички Клуб и убудуће бити јако важан чинилац у укупном успеху наше земље и друштва", навео је Спајић.

Из Покрета Европа сад напомињу да састанак није био партијски, већ "израз демократске праксе коју је успоставио и наставиће Спајић, те да се премијер у влади састао са представницима парламентарне већине.

Да је ова тврдња нетачна види се по томе што су на фотографији само посланици ПЕС-а, па чак и поједини министри из редова ове странке, али не и остали посланици из владајуће коалиције.

Како додају један од повода састанка су консултације у вези са усвајањем закона неопходних за преговарачка поглавља 23 и 24 са Европском унијом.

Подсетимо, председник Црне Горе Јаков Милатовић поднео је оставку на све функције у странци и напустио Покрет Европа сад након чега су поједини локални одбори такође прешли на његову страну. Тренутно највећа политичка криза је у Подгорици где чак девет од 13 одборника напушта ПЕС.

image