Србија и Балкан

Родитељи деце убијене у "Рибникару" поново у судници, испитиваће Кецмановиће

Суђење је заказано за сутра и прекосутра када би отац дечака требало да изнесе одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да му постављају питања
Родитељи деце убијене у "Рибникару" поново у судници, испитиваће Кецмановиће© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Више јавно тужилаштво у Београду одустало је од испитивања родитеља деце убијене у Основној школи "Владислав Рибникар" 3. маја прошле године у својству сведока оштећених, како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања, речено је Танјугу у том тужилаштву.

То значи да ће родитељи из суднице моћи да прате изношење одбрана оца и мајке дечака К.К. који је убио девет вршњака и портира у школи 3. маја прошле године, а тешко ранио наставницу историје.

Ово суђење је заказано за сутра и прекосутра када би отац дечака требало да изнесе одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да му постављају питања.

Суђење се одвија без присуства јавности јер је суд одлучио да искључи јавност са суђења из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Иначе, један од двојице тужилаца који је до сада заступао оптужницу, Никола Ускоковић, враћен је у основно тужилаштво јер је био упућен на рад у ВЈТ, а процедура избора у ово тужилаштво још није окончана.

Из тог разлога, по први пут једну оптужницу пред судом ће заступати и главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић који је био присутан у судници од самог почетка суђења.

Он ће такође постављати питања окривљенима, потврђено је Танјугу.

Отац дечака, подсетимо, оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

image
VV inauguration
banner