Србија и Балкан

Шапић: Не вршим притисак на Вучића да се формира власт у Београду, све ће бити готово до 3. марта

Београд неопходна и легална и легитимна и стабилна власт која ће да подржи све изазове пред којима се Србија буде нашла, рекао је раније председник привременог органа Београда
Шапић: Не вршим притисак на Вучића да се формира власт у Београду, све ће бити готово до 3. марта© TANJUG/ BEOINFO/ Miodrag Todorović/

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић рекао је данас да није међу онима из Српске напредне странке који врше притисак на председника Србије Александра Вучића да се формира већина у Београду, те да ће одлука бити донета до 3. марта.

Према речима председника привременог органа Београда, то је законски рок за формирање градске власти.

Шапић је такође најавио да ће све додатне информације у вези са формирањем власти у Београду дати сутра на конференцији за новинаре испред Старог двора у 09.45 часова уочи наставка конститутивне седнице Скупштине града Београда која је заказана за 10 часова.

Шапић је раније, пред почетак конститутивне седнице Скупштине града Београда која је била заказана за 19. фебруар, изјавио да ће се, уколико у наредних десет дана не дође до јединственог става на изборној листи "Алаксандар Јерковић - Ми глас из народа" ићи на нове изборе.

"Уколико за ових десетак дана не дође до јединственог става изборне листе 'Александар Јерковић - Ми глас из народа', да идемо на нове изборе, баш због тога што мислимо да је Београд неопходна и легална и легитимна и стабилна власт која ће да подржи све изазове пред којима се Србија буде нашла", поручио је раније Шапић.

image