Србија и Балкан

Шапић: Обустављени разговори с Јерковићем, Несторовић остаје једини са којим преговарамо о власти

Након раскола у групи "Ми – Глас из народа", Шапић каже да ће Српска напредна странка наставити да преговара о прављењу власти искључиво са Бранимиром Несторовићем
Шапић: Обустављени разговори с Јерковићем, Несторовић остаје једини са којим преговарамо о власти© TANJUG/ BEOINFO/ Miodrag Todorović

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је да Бранимир Несторовић остаје једини са ким ће се преговарати о прављењу нове градске власти у име листе "Ми - Глас из народа".

"Мислим да у оквиру њихове групе он има највећи легитимитет и он ће за нас остати неко с ким ћемо ми разговарати до краја, ове друге људе ја не знам", рекао је Шапић на ТВ Инсајдер.

Додао је да је Несторовић говорио у име читаве те листе и да је најлегитимнији јер је захваљујући њему тај покрет добио толики број гласова.

До јуче је – казао је – услов био да у владајућу већину уђе цео покрет "Ми – Глас из народа", али да је "то било до јуче".

"Несторовић је говорио у име свих. То што они сад више њега не признају, ми у то не улазимо, за нас остаје Несторовић, а ако он каже: 'Не', идемо на нове изборе", рекао је Шапић.

Уколико не буде формирана већина до 1. марта, избори ће морати да буду поновљени око 20. маја за Скупштину града Београда, док избори за београдске општине и локални избори не могу да буду пре јуна.

"Тако закон каже. То је излазак на изборе два пута. Морамо да будемо свесни колико је то новца, времена, застоја. И видећемо, можда опет дођемо у исту ову ситуацију да не можемо да формирамо већину, па ће морати да се донесу неке одлуке", рекао је Шапић за телевизију Хепи.

Навео је да су обустављени разговори са носиоцем београдске листе "Ми – Глас из народа" Александром Јерковићем, који је био спреман на преговоре око формирања већине, јер је СНС "желео да подигне лествицу легитимитета".

"Нећемо да направимо власт, како је Вучић рекао, делимично легитимну. Ја могу чак да кажем и потпуно легитимну, јер Јерковић има свој покрет. Нисмо ми одлучивали како ће да се зове њихова листа и да ће он бити кандидат за градоначелника, него они", навео је Шапић.

image