Србија и Балкан

Временска прогноза: Претежно сунчано и топло, могуће падавине

Најнижа температура од 0 до 8, а највиша од 15 до 20 степени
Временска прогноза: Претежно сунчано и топло, могуће падавине© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

У Србији ће сутра ујутро понегде бити ниске облачности, а у току дана претежно сунчано и топло. Средином дана и по подне, уз локални развој облачности, на југозападу, југу и истоку Србије могућа је краткотрајна киша или пљусак.

Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 0 до 8 °Ц, а највиша од 15 до 20 °Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије.

Време у Београду

У Београду ће бити претежно сунчано и топло. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни.

Најнижа температура од 5 до 8 °Ц, а највиша 20 °Ц.

Временска прогноза за наредну недељу

Према прогнози за наредних седам дана, у понедељак ће, након делимично ведрог јутра, током дана доћи до умереног наоблачења, уз појачање јужног и југоисточног ветра, нарочито на планинама и у кошавском подручју.

На југу Баната очекују се удари кошаве олујне јачине. Киша ће касније по подне и увече почети да пада најпре на југу Србије, а током ноћи падавинска зона ће се проширити на већину крајева који се налазе јужно од Саве и Дунава. 

На високим планинама прелазак кише у снег. У уторак се обилније падавине очекују на подручју Косова и Метохије и на југоистоку Србије - у Јабланичком, Пчињском и Пиротском округу - од 20 до 40 мм за 24 сата. На високим планинама у овој области, изнад 1.500 м, интензиван влажан снег.

У осталим крајевима Србије уз променљиву облачност мања количина падавина. Ветар у краткотрајном скретању на северни и северозападни.

У среду и четвртак променљиво облачно и мало свежије, повремено с кишом, на планинама са снегом.

У петак се падавине очекују још на истоку и југу Србије, а затим ће до краја седмице бити суво уз сунчане интервале.

image