Србија и Балкан

Ухапшен возач камиона на Прешеву: Пронађено 42 килограма дроге у преграђеном резервоару

Полиција је на административном прелазу Прешево у специјално израђеном бункеру, у резервоару камиона којим је управљао осумњичени, пронашла 63 пакета са материјом за коју се сумња да је амфетамин
Ухапшен возач камиона на Прешеву: Пронађено 42 килограма дроге у преграђеном резервоару© Управа царина

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе граничне полиције и ПУ у Врању, у сарадњи са Управом царина, запленили су око 42,3 килограма прашкасте материје налик на амфетамин и ухапсили бугарског држављанина И. Н. И. (44) због сумње да је неовлашћено производио и стављао у промет опојне дроге.

Полиција је на административном прелазу Прешево у специјално израђеном бункеру, у резервоару камиона којим је управљао осумњичени, пронашла 63 пакета са материјом за коју се сумња да је амфетамин, саопштено је из МУП-а.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Врању.

Како је саопштила Управа царина, случај је откривен када је на улазу у земљу за преглед на царинском мобилном скенеру издвојен камион стране регистрације који се из Грчке упутио ка Белгији. Анализом слике са скенера уочене су неправилности у пределу резервоара за гориво који је био преграђен за потребе кријумчарења.

Царински службеници су приметили да је простор намењен за кријумчарење био замаскиран посебним гитом како би деловало да је реч о фабричкој изради.

Детаљним прегледом су сумње на које је указао снимак скенера потврђене, јер је унутрашњост резервоара била подељена тако да само једна четвртина прими гориво, док је већи део резервоара послужио за скривање наркотика.

Укупно је откривено 63 пакета прашкасте материје тешке 42.337 грама, која је приликом приручног тестирања одреаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин. Дрога је заједно са возачем и камионом у коме су наркотици кријумчарени предата полицији у даљу надлежност, наводи се у саопштењу Управе царина.

image