Србија и Балкан

Краповић: Тужилаштво да истражи нестанак оружја из војног магацина

Краповић је на конференцији за новинаре рекао да су информације прикупљене на основу докумената који имају степен тајности, због чега не може износити више детаља
Краповић: Тужилаштво да истражи нестанак оружја из војног магацинаGetty © Mustafa Ciftci/Anadolu

Министар одбране и функционер Демократа Драган Краповић саопштио је да је данас Тужилаштву доставио захтев за предузимање радњи у циљу испитивања издавања оружја 28. августа 2020. године из војног магацина у Брезовику и евентуалне кривичне одговорности за те активности.

Краповић је Тужилаштву поднео пријаву поводом нестанка оружја из војног магацина у Брезовику, а у питању су муниција и аутоматско оружје.

Краповић је на конференцији за новинаре рекао да су информације прикупљене на основу докумената који имају степен тајности, због чега не може износити више детаља.

"Цијеним да је потребно да Тужилаштво интензивира радње у овом случају. Не желим да кажем да је тужилац радио лоше, али чињеница је да немамо тужилачки епилог. Имам право да сумњам, јер се ово десило два дана пред одржавање парламентарних извора у Црној Гори. Мени то изазива додатну сумњу да је било покушаја насилне промене изборне воље грађана", казао је Краповић.

Он је додао да као министар одбране "може да каже да не би дозволио да се тако нешто догоди. Знамо три институције код којих је оружје завршило, али због тајности не могу да кажем о којим установама је реч".

image