Србија и Балкан

Црна Гора после избора директора полиције: Народна скупштина неће заседати ни данас

Посланици су СМС поруком обавештени да седнице Народне скупштине Црне Горе неће бити ни данас, објавио је шеф посланичког клуба Демократске партије социјалиста Андрија Николић
Црна Гора после избора директора полиције: Народна скупштина неће заседати ни данас© Скупштина Црне Горе/И. Сљиванчанин

Шеф посланичког клуба Демократске партије социјалиста (ДПС) Андрија Николић објавио је ноћас на друштвеној мрежи Икс да друга седница Првог редовног пролећног заседања која је прекинута јуче неће бити настављена ни данас. Према објави Николића, посланици су СМС поруком обавештени да седнице Народне скупштине Црне Горе неће бити ни данас.

"Друга седница Првог редовног заседања у 2023. неће бити настављена, а о новом термину наставка, бићете благовремено обавијештени", пише у поруци коју је на мрежи Икс пренео Николић.

"Седница Скупштине је прекинута, без најаве када ће бити настављена. Влада и министри крше законе и Устав. Држава је у хаосу и само новим изборима и успостављањем озбиљне власти, ова галопирајућа анархија може да се прекине", написао је Николић у наставку објаве.

Иначе, председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић прекинуо је јуче заседање Народне скупштине Црне Горе на захтев посланика Демократске Црне Горе.

Посланик Демократа Момчило Лековић затражио је јуче прекид седнице "због кризе власти и грубог кршења закона од стране Владе Црне Горе" рекавши да је вршилац дужности директора Управе полиције изабран незаконито.

Момчило Лековић, посланик Демократске Црне Горе изјавио је да је "захваљујући бројним струци доследним правницима, подигнута завеса са сцене на којој се одиграло брутално кршење Закона о унутрашњим пословима и преузимање надлежности министра унутрашњих послова од стране чланова Владе Црне Горе".

"Где су данас гласноговорници старог режима који су до јуче чак и право претварали у неправо, с данас на брутално кршење закона ћуте као рибе. То и не чуди, јер вероватно славе избор полицијског службеника – Вељовићевог кадра, који, према медијским извештајима, није ни прошао полиграф. Довољно разлога за славље, зар не?", саопштио је Лековић.

image