Србија и Балкан

Представници Српске листе са амбасадором Шведске: Курти ради све на штету Срба

Анализирана је тренутна политичко безбедносна ситуација, a посебно је истакнуто да одлука о динару погађа сваког Србина на овим просторима, саопштено је из Српске листе
Представници Српске листе са амбасадором Шведске: Курти ради све на штету Срба© TANJUG/ SRPSKA LISTA

Председник Српске листе Златан Елек са сарадницима је данас разговарао са амбасадором Шведске у Приштини Јонасом Вестерлунда о проблемима српског народа на Косову и Метохији.

На састанку је анализирана тренутна политичко безбедносна ситуација, са посебним освртом на институционалну репресију коју над српским народом спроводи режим у Приштини, наводи се у саопштењу Српске листе.

Елек се захвалио Вестерлунду на посети и интересовању за проблеме српског народа и том приликом изразио наше очекивање да ће међународна заједница предузети конкретне кораке како би се спречио егзодус српског народа, а једностране одлуке режима у Приштини ставиле ван снаге.

Како се наводи, посебно је истакнуто да одлука о динару погађа сваког Србина на овим просторима и да она нема економску већ политичку позадину са циљем угрожавања опстанка српског народа на Косову и Метохији.

"Целој међународној заједници мора да буде кристално јасно да Курти ради све на штету Срба и нема намеру да поштује постигнуте споразуме или права српског народа", истиче се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner