Србија и Балкан

Вучић после седнице Савета за националну безбедност: Задаци подељени и биће извршени

У терористичком нападу у главном граду Русије убијено је најмање 60 особа, међу којима су и деца

Након одржане хитне седнице Савета за националну безбедност председник Србије Александар Вучић објавио је да су сигурност и безбедност грађана Србије приоритет.

"Сачуваћемо нашу земљу у веома сложеним геополитичким околностима. Задаци подељени и биће извршени", рекао је Вучић.

Како преносе "Новости" незванично, као једну од мера, Србија ће донети одлуку о забрани појединих скупова, попут окупљања које је заказао опозиционар Пјотр Никитин.

Вучић је у синоћном разговору за ТВ Прва рекао да да има више разлога за одржавање седнице Савета за националну безбедност, а да је терористички напад у Москви непосредни повод.

Истакао је да се нада да се овако стравичан злочин више никада неће поновити.

Председник Србије рекао је да данас, на утакмици Црвена Звезда - Зенит, која је високог ризика, "ни птица неће моћи да пролети" и да грађани могу да буду мирни.

"(Данас) имамо Звезда - Зенит и ви знате, видели сте, и то је утакмица за нас високог ризика, због много ствари и због много фактора. Ја желим да кажем да ћемо ми дати не све од себе, птица неће моћи да пролети да угрози било госте наше, било домаћине, било кога", рекао је председник на ТВ Прва.

Он је нагласио да о томе треба да размишљају они који су мислили да било шта ураде.

"Бићемо немилосрдни према свакоме ко покуша да угрози безбедност било ког грађанина", рекао је Вучић.

Председник је додао да је сит многих којима смо пружили гостопримство, а који мисле да су много паметни, па да треба да угрожавају безбедност ове земље.
Додао је да ће и то бити тема у наредном периоду.

image