Србија и Балкан

Додик: Самосталност Републике Српске све изгледнија

Самосталност Српске постаје све изгледнија јер су муслимани срушили дејтонску БиХ и изашли из уставног оквира, рекао је председник Републике Српске
Додик: Самосталност Републике Српске све изгледнија© R.Z./ATAImages

Наредни месеци биће кључни, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик и додао да ће Српска сачувати своју самосталност.

"Међу Бошњацима не постоји ниједан озбиљан лидер који је спреман да се реши подаништва и шуровања са странцима јер тако мисле да ће направити штету Србима. То је срж свих проблема у функционисању БиХ", навео је он на Иксу.

Према његовим речима, Бошњаци морају да схвате да је "једини начин напретка БиХ могућ дијалогом са Србима и Хрватима. Све остало је перманентна криза за БиХ, из које нема излаза".

"Српска зна свој пут. Спремни смо да сачувамо дејтонску, уставну, самосталну БиХ, али не морамо. Самосталност Српске постаје све изгледнија јер су муслимани срушили дејтонску БиХ и изашли из уставног оквира. Наредни месеци биће кључни. Српска ће сачувати своју самосталност и јачати. Они који се радују и ликују над притисцима и уценама на крају ће сами трпети последице тога што су пристали да буду поданици и послушници, а не равноправни представници народа", закључио је Додик.

image