Србија и Балкан

Заветници: Одговара нам коалиција са СНС и СПС

Из странке поручују да ће за изборе у главном граду бити на располагању у, како су навели, пуном страначком и логистичком капацитету
Заветници: Одговара нам коалиција са СНС и СПС© Photo: F.S./ATAImages

Руководство Српске странке Заветници потврдило је данас да су разговарали са руководствима СНС и СПС о моделу коалиције, односно савеза за заједничко учешће на предстојећим изборима и да ће се према том предлогу, како су навели, понети одговорно.

"Модел који је навео господин Ивица Дачић сасвим одговара концепту окупљања који ми заговарамо. У питању је модел који окупља странке власти и странке које су до сада биле у опозицији, и који окупља државотворне странке - и левице и деснице", наводи се у одговору странке Заветници достављеном Танјугу, поводом најаве лидера СПС о заједничком наступу на београдским изборима.

Из странке поручују да ће за изборе у главном граду бити на располагању у, како су навели, пуном страначком и логистичком капацитету.

"Српске патриотске снаге, налазиле се десно или лево, сада не могу да приуште себи луксуз претераног инсистирања на међусобним разликама, нити да допусте раслојавање снага", наводе Заветници и додају да од почетка заговарају предизборно окупљање и да верују да би оно охрабрило народ у Србији и региону.

"Ко је мислио да ћемо устукнути пред изазовима, мора да схвати - да нећемо стати", закључују из Српске странке Заветници.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да сматра да постоји спремност да листе које су на претходним градским изборима биле окупљене око СНС и СПС, као и Заветници, заједно учествују на предстојећим изборима.

"Значи то је листа коју је предводио Александар Вучић, листа коју сам ја предводио и листа коју је предводила Милица Ђурђевић, односно Заветници", рекао је Дачић.

image
VV inauguration
banner