Србија и Балкан

Аустријска полиција: Особе са снимка су пронађене, свака веза са Данком се јасно искључује

Српски држављанин који живи у Бечу пријавио је српским властима да је на трамвајској станици Шотенринг приметио мало дете у пратњи две одрасле жене које физички подсећа на Данку
Аустријска полиција: Особе са снимка су пронађене, свака веза са Данком се јасно искључује© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Аустријска полиција искључила је било какву повезаност Румунки са снимка са несталом Данком Илић, наведено је у саопштењу рано јутрос.

"Сада је разјашњен идентитет особа са слика и са њима је успостављен контакт. На основу истраге и пратећих чињеница, веза између особа приказаних на објављеним фотографијама и нестале девојчице из Бора може се јасно и без икакве сумње искључити", саопштила је аустријска полиција.

Канцеларија бечке државне криминалистичке полиције наставља истрагу о сумњи на отмицу деце.

Српски држављанин који живи у Бечу пријавио је српским властима да је на трамвајској станици Шотенринг приметио мало дете у пратњи две одрасле жене.

Увиђајући сличност између девојчице на станици и двогодишњег детета несталог у Србији, он је направио видео снимак троје људи и поделио га са српским властима. Пошто су рођаци након прегледа слика изјавили да се највероватније ради о несталој девојчици, фотографије је објавила Управа бечке државне полиције 3. априла 2024. године по налогу бечког јавног тужилаштва, наводи се у саопштењу аустријске полиције.

Аустријски сајт "Космо" изнео је тврдњу да је пронашао две жене и дете на основу снимка који је снимио Србин који живи у Бечу за које се сумња да је нестала Данка Илић из Бора у Србији.

Румунска држављанка А.Ц.С. који живи и ради у Бечу, наводно једна од жена са снимка, у изјави за тај сајт тврди да она и њена мајка немају никакве везе са криминалним миљеом и да немају никакве везе са отмицом детета.
Румунка је, наводи Космо, била у Велсу када је сазнала да се њене слике деле на мрежама.

Видео-снимак аустријским властима проследио је мушкарац који је на трамвајској станици "Шотенринг" наишао на девојчицу у пратњи две одрасле жене и уочио сличност са двогодишњом Данком Илић.

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у десети дан.

Полиција наставља оперативан интензиван рад. Проверавају се све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са нестанком девојчице. Полицијске патроле и даље су у Бањском пољу, а полиција и даље претражује терен.

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потерницу.

image