Србија и Балкан

Огласила се бечка полиција: Да ли је на снимку нестала Данка Илић?

Полиција је саопштила да је у сталном контакту са српским властима
Огласила се бечка полиција: Да ли је на снимку нестала Данка Илић?© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Бечка полиција саопштила је данас да је у току истрага која би требало да расветли да ли је девојчица, која је у суботу увече виђена на трамвајској станици у Бечу заиста нестала Данка Илић из Бора.

На питање како напредује истрага представници полиције су за Танјуг саопштили да су у сталном контакту са српским властима.

"Српски држављанин који живи у Бечу видео је, према сопственим изјавама, двогодишњу девојчицу несталу у Србији на трамвајској станици у центру Беча 30. марта 2024. око 20 часова. Са дететом су биле две жене. Контактирао је српске власти и бечку полицију. Сведок је испитан и обезбеђен је снимак који је човек направио о свом запажању. Тачне околности, посебно да ли се заиста ради о несталој девојчици, предмет су истраге која је у току", навела је је полиција.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора, а у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потерницу.

image
VV inauguration
banner