Србија и Балкан

"Фигаро": Вучић и Макрон у понедељак у Паризу о односима Београда и Приштине и евроинтеграцијама

У саопштењу Јелисејске палате наводи се и да ће шефови држава разговарати и о јачању билатералне сарадње у областима одбране, енергетике, иновација и вештачке интелигенције
"Фигаро": Вучић и Макрон у понедељак у Паризу о односима Београда и Приштине и евроинтеграцијамаGetty © Photo by Antoine Gyori/Corbis via Getty Images

Француски дневник "Фигаро", у тексту под насловом "Макрон ће примити српског председника Александра Вучића у Јелисејској палати у понедељак", пише да ће два председника разговарати о европским интеграцијама Србије и односима Београда и Приштине.

Позивајући се на саопштење Јелисејске палате, "Фигаро" наводи да ће Макрон овом приликом "поново потврдити своју приврженост и пуну подршку европским интеграцијама Србије" и "да нормализација односа са тзв. Косовом чини саставни део процеса придруживања ЕУ".

У саопштењу се наводи да ће Макрон и Вучић разговарати и о јачању билатералне сарадње у областима одбране, енергетике, иновација и вештачке интелигенције.

Како се додаје, Вучић и Макрон ће око 20 часова у Јелисејској палати одржати заједничку конференцију за новинаре, након чега ће уследити вечера шефова држава.

image