Србија и Балкан

Одређен притвор оцу осумњиченом за убиство Данке Илић

Р. Д. ће одговарати за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела
Одређен притвор оцу осумњиченом за убиство Данке Илић© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Оцу осумњиченог за убиство Данке Илић Р. Д. одређен је притвор у трајању до 30 дана, саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Р. Д. је у поподневним часовима у Више јавно тужилаштво у Зајечару доведен с кривичном пријавом Полицијске управе у Бору, за кривично дело – помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела из чл. 333. ст. 3. у вези ст. 1. КЗ. Осумњичени се бранио ћутањем.

Судији за претходни поступак Вишег суда у Зајечару предложено је одређивање притвора у трајању до 30 дана, због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити или изменити доказе или трагове кривичног дела – тешко убиство из чл. 114. ст. 1. тач. 9. КЗ који се води пред овим тужилаштвом, те да ће ометати поступак утицањем на сведоке који ће бити испитани у поступку.

Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару осумњиченима је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Више јавно тужилаштво у Зајечару саопштило је такође да је донело наредбу за обдукцију Д. Д., који је данас, у раним јутарњим часовима, преминуо у Полицијској управи у Бору.

Обдукција је поверена Институту за судску медицину у Београду. Такође је дат налог да се прикупе сва потребна обавештења у вези са смрћу Д. Д., саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

image
VV inauguration
banner