Србија и Балкан

Осумњиченима за убиство Данке Илић одређен притвор, један признао злочин

Осумњиченима се на терет ставља кривично дело - тешко убиство у саизвршилаштву
Осумњиченима за убиство Данке Илић одређен притвор, један признао злочин© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Више јавно тужилаштво у Зајечару донело је наредбу о спровођењу истраге о осумњиченима за убиство двогодишње Данке Илић, којима је, након саслушања, одређен притвор до 30 дана, сазнаје Танјуг.

Двојица осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић у Бањском Пољу код Бора, Ј. С. (50) из села Лука и Д. Д. (50) из села Злот, спроведени су синоћ на саслушање у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Притвор им је одређен због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности.

Тужилаштво наводи да је Д. Д. током саслушања у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј. С. бранио ћутањем.

Њима се на терет ставља кривично дело - тешко убиство у саизвршилаштву из чл. 114. ст. 1. тач. 9. у вези чл. 33. Кривичног закона. 

Они су осумњичени да су аутомобилом ударили девојчицу, а након тога се договорили да тело детета баце.

Потрага за телом убијене девојчице се наставља, провером више локација у борском крају.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова су, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили С. Ј. (50) и Д. Д. (50), због сумње да су убили девојчицу.

image