Србија и Балкан

Званичник НАТО-а: Алијанса посвећена БиХ и подржава напоре на путу ЕУ интеграција

Помоћник генералног секретара НАТО за обавештајне послове и безбедност Скот Брајон је поручио да жели блиску сарадњу безбедносних служби Алијансе и БиХ
Званичник НАТО-а: Алијанса посвећена БиХ и подржава напоре на путу ЕУ интеграција© Tanjug/AP Photo/Eldar Emric

Помоћник генералног секретара НАТО за обавештајне послове и безбедност Скот Брајон изјавио је јуче да свака земља има право да одабере свој безбедносни пут, без спољних утицаја, истичући да је НАТО посвећен БиХ и да подржава напоре које чини на путу европских и евроатлантских интеграција, саопштено је Министарства одбране у Савету министара БиХ.

"Желим да ближе сарађујемо када су у питању евроатлантске интеграције. Желим да наше безбедносне службе имају блиску сарадњу. Добро безбедносно стање осигурава и развој економије и доприноси просперитету земље. Свима нам је циљ безбедан и стабилан Балкан", нагласио је Брајон на састанку са заменицима министра одбране у Савету министара БиХ, Александром Гогановићем и Славеном Галићем у Сарајеву, преноси Срна.

Гогановић је рекао да ће БиХ увек подржавати мир и да зато и пут земље ка ЕУ не сме да има алтернативу.

Он је констатовао да је сарадња БиХ и НАТО-а на јако високом нивоу, која се остварује кроз многе програме партнерства.

Додао је да је безбедносна ситуација у БиХ стабилна и похвалио сарадњу са Еуфором.

Заменик министра одбране за политику и планове Славен Галић изразио је посебну захвалност за подршку коју НАТО пружа БиХ кроз пројекат Изградње одбрамбених капацитета.

image