Србија и Балкан

Дачић: Нова влада мора да буде формирана пре избора у Београду

Истиче рок од 90 дана од конституисања Народне скупштине, због чега би нова влада морала да буде формирана до краја маја
Дачић: Нова влада мора да буде формирана пре избора у Београду© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

В. д. председника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Влада Србије мора бити формирана пре одржавања избора у Београду, будући да је рок за формирање владе, према његовим речима, почетак маја, односно 90 дана од дана конституисања Народне скупштине.

Дачић је за Танјуг рекао да су за Србију нека питања попут чланства тзв. Косова у Савету Европе тренутно приоритетна, али да, упркос томе, постоје рокови за избор нове владе.

"Тај рок мора да буде испоштован, ако не буде испоштован, онда се иде на нове парламентарне изборе, а ви знате да ја нисам присталица тога", додао је Дачић.

Када је реч о најављеном бојкоту београдских избора од стране представника опозиције, Дачић је рекао да не зна да ли ће се то заиста десити или не.

"Дуго је било разних таквих експеримената и они се углавном никада нису успешно завршавали по оне који су у томе учествовали. Више сам за то да се добро размисли о свему томе и да сви учествују на изборима, како не би стварали неке нове потенцијално спорне ситуације које неће дозволити да у наредне четири године имате један нормалан политички рад", истакао је он.

Додао је да се максимално залаже за то да у Србији буду само редовни избори и да се установи таква пракса, јер је то, према његовим речима, демократска традиција.

image