Србија и Балкан

Изложба "Хемијска тврђава" од 17. априла у Музеју науке и технике у Београду

Интерактивна изложба прати настајање и раст периодног система елемената и приказује животне и неживотне улоге хемијских елемената путем кратких прича
Изложба "Хемијска тврђава" од 17. априла у Музеју науке и технике у Београдуwww.globallookpress.com © Zamir Usmanov

Изложба "Хемијска тврђава", поводом 155 година од открића периодног система елемената и 190 година од рођења Дмитрија Ивановича Мендељејева, биће отворена у среду, 17. априла од 19 часова у Музеју науке и технике у Београду, саопштили су организатори.

Изложба, чији су аутори др Јасминка Королија и др Љуба Мандић, подржана је од стране Министарства културе Србије, а поставку ће отворити проф. др Горан Роглић, декан Хемијског факултета Универзитета у Београду.

Интерактивна изложба прати настајање и раст периодног система елемената и приказује животне и неживотне улоге хемијских елемената путем кратких прича: Јони метала и стисак руку, Спасилац Земље, Треће место у Универзуму, Глас благе хистерије, али и анестезије, Мали Луцифер, Сребро из глине, Шта повезује сунђер и коприву, Запис у коси, Једињења опасна, а стварају се у организму, Одбрана заснована на мирисним супстанцама елемената, "Молекулски такси" кисеоника и друге.

На изложби ће бити приказани и различити предмети, материјали, као и интерактивни експонати.

Изложба ће за посетиоце бити отворена од 18. априла.

image