Србија и Балкан

На снази је жути метео-аларм: После сунчаног дана, поподне стиже освежење

Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода пашће око 10 литара кише по метру квадратном
На снази је жути метео-аларм: После сунчаног дана, поподне стиже освежење© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Пре подне у Србији ће бити сунчано, а после подне се очекује наоблачење местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода пашће око 10 литара кише по метру квадратном. Највиша дневна температура биће до 30 степени.

На снази је жути метео-аларм, што значи временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али да је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику

У Београду се по подне очекује киша, а температура ће бити 28 степени. На крајњем северозападу Србије ветровито и осетно свежије. Пре подне мало и умерено облачно, од средине дана даље повећање облачности, а местимично се очекује киша и локални пљускови са грмљавином.

Ветар ће бити умерен и јак, на планинама и олујни југозападни. Пре подне на северозападу земље, после подне у осталом делу Војводине, а увече и у централној Србији у скретању на умерен и јак северозападни, који ће у зони фронта понегде достизати и ударе олујне јачине.

Најнижа температура од 10 до 17 степени, а највиша од 21 степен на крајњем северозападу до 30 степени на истоку и југоистоку Србије

image
VV inauguration
banner