Србија и Балкан

Провокација из Сарајева: Градоначелница у посети главном граду "Републике Косово"

Иако њена држава не признаје самосталност тзв. Косова, Карићева је истакла да је циљ посете повезивање два града и отварање бројних могућности за сарадњу
Провокација из Сарајева: Градоначелница у посети главном граду "Републике Косово"Getty © Photo by Matteo Placucci/NurPhoto via Getty Images

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић посетила је, како је навела на Фејсбуку, "главни град 'Републике Косово'" и том приликом изјавила да су први пут успостављене везе између престонице Босне и Херцеговине и Приштине.

"Први пут су званично успостављене везе између Сарајева и Приштине! На моје велико задовољство, разговарала сам с Перпаримом Рамом, градоначелником најмлађе престонице у Европи. Наш циљ је да повежемо наше градове и отворимо бројне могућности за сарадњу у обостраном интересу", написала је на Фејсбуку.

Додала је и да су се потом прошетали центром Приштине, која осваја карактером, топлином и директношћу својих људи.

Такође, навела је да ће у Приштини разговарати с председницом тзв. Косова Вјосом Османи, на чији позив ће учествовати на  Међународном форуму за жене, мир и сигурност.

Рама је узвратио објавом на Фејсбуку где је констатовао да је Карићева била импресионирана гостопримством, као и да га је позвала у званичну посету Сарајеву "ради даљег ширења сарадње између два главна града у различитим областима".

Иначе, Босна и Херцеговина, због противљења Републике Српске, није признала тзв. Косово.

image