Србија и Балкан

Данас саслушање осумњичених за убиство Данке Илић

Срђан Јанковић (50) из Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота ускоро би требало да буду послати на психијатријско вештачење, наводе у зајечарском Вишем јавном тужилаштву
Данас саслушање осумњичених за убиство Данке Илић© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару данас ће бити саслушани осумњичени за убиство Данке Илић (2) Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић. Они су стиглу у тужилаштво.

Јуче је у тужилаштво била и мајка Дејана Драгијевића која је искористила право да не сведочи у поступку против свог сина и супруга.

Адвокат Небојша Живановић, бранилац њеног супруга Радослава Д, изјавио је да је она привилеговани сведок, с обзиром на то да су осумњичени њен син и супруг, због чега је имала законско право да не сведочи у поступку.

Подсетимо, Срђан Јанковић (50) из Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота, осумњичени за тешко убиство двогодишње Данке Илић из Бора, за чијим се телом непрекидно трага већ 12 дана, ускоро би требало да буду послати на психијатријско вештачење.

"Притвор осумњиченима Срђану Јанковићу и Дејану Драгијевићу, по решењу судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару, истиче 3. маја. Они ће бити послати на психијатријско вештачење, чим се за то стекну услови", наводе у зајечарском Вишем јавном тужилаштву.

Јанковић и Драгијевић, радници борског ЈКП "Водовод", тог 26. марта, били су на радном задатку када је у Бањском пољу нестала двогодишња Данка.

Према признању Драгијевића, они су девојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је, два дана касније, Дејан заједно са оцем Радославом (73) и сада покојним братом Далибором Драгијевићем (40), изместио на другу, за сада непознату локацију.

image