Србија и Балкан

Мајка осумњиченог за убиство Данке Илић привилеговани сведок: Не жели да сведочи у поступку

Адвокат Небојша Живановић, бранилац Радослава Д., изјавио је да је његова супруга привилеговани сведок, с обзиром на то да су осумњичени њен син и супруг, због чега је имала законско право да не сведочи у поступку
Мајка осумњиченог за убиство Данке Илић привилеговани сведок: Не жели да сведочи у поступку© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару данас је Светлана Д., мајка осумњиченог за убиство двогодишње Данке Илић, искористила своје законско право да не сведочи у поступку против свог сина и супруга.

Адвокат Небојша Живановић, бранилац њеног супруга Радослава Д., изјавио је да је она привилеговани сведок, с обзиром на то да су осумњичени њен син и супруг, због чега је имала законско право да не сведочи у поступку.

Осумњичени за убиство девојчице, чије тело још није пронађено, су Дејан Д. и Срђан Ј., који се налазе у притвору, али су ухапшени и брат и отац Дејана Д., због сумње да су му помогли да премести, односно сакрије тело девојчице.

Брат Дејана Д. је умро пре неколико дана у полицији, од, како медији наводе, срчаног удара.

У Вишем Јавном тужилаштву у Зајечару за Танјуг је речено да ће осумњичени Д.Д. и С.Ј. бити упућени на психијатријско вештачење чим се за то стекну услови, односно чим више не буде неопходно њихово присуство доказним радњама које се тренутно спроводе.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

image