Србија и Балкан

Влада Црне Горе шаље специјалном тужилаштву документацију о споразуму Абазовићеве владе о лобирању

Влада је почетком априла доставила Националном савету за борбу против корупције документацију о споразуму која, како тврде, доказује да је Абазовићев кабинет за лобирање незаконито потрошио 350.000 евра
Влада Црне Горе шаље специјалном тужилаштву  документацију о споразуму Абазовићеве владе о лобирањуGetty © Anadolu / Contributor

Влада Црне Горе донела је на данашњој седници закључак да проследи Специјалном државном тужилаштву (СДТ) документацију о споразуму о лобирању који је бивша влада, на чијем је челу био Дритан Абазовић, склопила с компанијом "Бипартизан Солушон Инк" из Вашингтона , сазнају незванично "Вијести".

Влада је почетком априла доставила Националном савету за борбу против корупције документацију о споразуму која, како тврде, доказује да је Абазовићев кабинет за лобирање незаконито потрошио 350.000 еура.

Како наводе из Владе, недостаје акт који би представљао основ закључивања уговора, а није наводно испоштован ни Закон о јавним набавкама.

Абазовић тврди да уговор о лобирању постоји, али да актуелна Влада "неће да га види".

Он тврди да је Црна Гора била једина земља без ангажованих лобиста, да је тај уговор од 350.000 "најмањи могући" и да је то, кад се упореди са земљама региона, "десетоструко мање".

"Свака влада треба да има овакве уговоре и да изабере фирме које сматра да ће најбоље радити у нашем интересу у Вашингтону. У том периоду када смо стали на страну Алијансе у рату у Украјини, морали смо да имамо већу видљивост у Вашингтону. Али ово су глупости, јер све је одрађено по прописима. Задовољан сам шта је са тим новцем урађено, јер смо земља која је у скромним условима показала агилност и наши партнери су то умели да цене", поручио је Абазовић.

image
VV inauguration
banner