Србија и Балкан

Абазовић: Спајићев ујак води главну реч око кадрова у Влади Црне Горе

Абазовић тврди да Канкараш обавља интервјуе са свим кандидатима за важне функције у бројним секторима
Абазовић: Спајићев ујак води главну реч око кадрова у Влади Црне Горе© R.R./ATAImages

Бивши премијер Црне Горе и лидер ГП УРА Дритан Абазовић тврди да главну реч око кадрова у Влади Црне Горе води ујак премијера Милојка Спајића.

Абазовић тврди да је тај Спајићев рођак потенцијални кандидат за директора Агенције за националну безбедност.

"Имам информацију да је то извесни Канкараш. То нису људи са којима ми причамо необавезне приче, пијемо кафу, играмо фудбал. То су људи који одређују судбине грађана Црне Горе. Ујак да кадрира? Па то ни Мило Ђукановић није радио. Да му политику води син, тетка или сестра. Они јесу правили бизнисе. Углавном су градили хидроелектране, али нису кадрирали. Тај ДПС какав год да је био, имао је партијску структуру", рекао је Абазовић .

Сретен Канкараш за портал "Вијести" није желео да коментарише наводе Абазовића.

Бивши премијер тврди да Канкараш обавља интервјуе са свим кандидатима за важне функције у бројним секторима.

"Он врши интервјуе за директора полиције, има кандидата за директора АНБ-а, а и сам је потенцијални кандидат за ту функцију", рекао је Абазовић.

Лидер ГП УРА осврнуо се и на новог извршног директора Покрета Европа сад (ПЕС) Влада Бојовића, власника компаније Лутрекс.

Абазовић тврди да је током афере До Квон Спајић одлучио да се склони у просторијама Лутрекса, "како би се сакрио од хапшења".

"Добио сам ту информацију, а не знам да ли може да се потврди или не: да се Спајић крио у складиште Лутрекса кад су мислили да га ухапсе за До Квона. А нико није хтео да га хапси. Ја стварно не знам у каквим филмовима ти људи живе", казао је Абазовић.

Он је изнео тврдње да је Спајића, док је трајала афера До Квон, контактирао један од високих функционера Српске напредне странке (СНС) Зоран Кораћ, који му је наводно дао даље инструкције.

"Зоран Кораћ из Београда му је тада рекао да се не крије у складиште Лутрекса, него да се сакрије у просторијама ПЕС-а. Рекао му је да тамо борави, па ако те ухапсе, нека те ухапсе у просторијама партије", казао је Абазовић.

image