Србија и Балкан

Ћута тражио обједињене изборе, сад тврди: Власт уступком жели да разбије опозицију

Састанак коалиције "Србија против насиља" одржан је и синоћ, али за сада нема званичних изјава
Ћута тражио обједињене изборе, сад тврди: Власт уступком жели да разбије опозицију© Zorana Mandic/ATAImages

Народни посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута рекао је да се његова странка залаже за излазак на изборе, али да то није јединствен став прозападне опозиције.

Он је појаснио да ће састанак коалиције "Србија против насиља" бити одржан вечерас, те да би на њему требало да буде донета коначна одлука о бојкоту.

Како додаје, важно је да остану јединствени, те да су тако наступили и на изборима 17. децембра – победили би.

"Локал мора да иде на изборе, нико нема право да им каже 'ајде сад ви у бојкот. Ми смо реално ближи изборима на свим нивоима и ако питате за став Еколошког устанка мора да се иде на изборе. Зато позив свима", рекао је Јовановић.

Јовановић је, као и носилац листе Мирослав Алексић, тражио обједињавање избора 2. јуна. Данас пак тврди да је власт одлуком да прихвати захтев опозиције за обједињавање локалних и београдских избора решила да разбије јединство тог опозиционог блока.

Зато у данашњој изјави инсистира на томе да "Србија против насиља" донесе јединствену одлуку, небитно да ли је то бојкот или излазак на изборе.

Састанак коалиције "Србија против насиља" одржан је и синоћ, али за сада нема званичних изјава.

Јуче су се након одлуке о обједињавању избора чуле различите поруке од представника коалиције, и док једни чврсто заступају позицију да би требало бојкотовати изборе, други се залажу за излазак на биралишта.

image
VV inauguration
banner