Србија и Балкан

Вучић се састао са Небензјом у Њујорку

Председник Вучић је најавио сусрете са више од 120 сталних представника различитих земаља у УН

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са сталним представником Руске Федерације при УН Василијем Небензјом.

Претходно, председник Вучић састао се са сталним представником Уједињених Арапских Емирата при УН Мохамедом Абусхахабом.

Пре тога, Вучић је присуствовао пријему у седишту Уједињених нација у Њујорку, који је организовала стална Мисија Србије при УН, за сталне представнике држава чланица УН.

Пријем је организован након завршетка седнице СБ УН на којој је представљен шестомесечни извештај УНМИК-а о Косову и Метохији.

Вучић ће, како је раније најављено, имати и низ консултација и састанака са представницима земаља чланица Уједињених нација, како би објаснио позицију Србије у вези са најављеном резолуцијом о геноциду у Сребреници.

Најавио је сусрете са више од 120 сталних представника различитих земаља у УН и саопштио да је у Мисији Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку формиран штаб који се бави питањима у вези са покушајем усвајања резолуције о Сребреници и поручио да шансе Србије нису велике, али да ће се борити.

image
VV inauguration
banner