Србија и Балкан

Кнежевић: Црна Гора мора гласати против резолуције о Сребреници

Милан Кнежевић је оценио да је намера да се резолуцијом о Сребреници свим Србима, мртвима, живима и још нерођеним, стави "калашњиков геноцида у руке како би га носили до краја света и натраг"
Кнежевић: Црна Гора мора гласати против резолуције о Сребреници© R.R./ATAImages

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је да Црна Гора у Генералној скупштини УН мора да гласа против резолуције о Сребреници, која, како је навео, најмање везе има са жртвама, а највише са намером да се српски народ жигоше колективном кривицом и обележи као геноцидан.

Он је навео да је председнику црногорске Владе Милојку Спајићу пренео да нема његову подршку за давање гласа резолуцији у Генералној скупштини УН.

"Црна Гора мора да гласа против, не само због Србије, него због себе, јер уколико буде гласала за резолуцију, осудиће и саму себе на геноцидност", рекао је Кнежевић, који је и посланик у Скупштини Црне Горе.

Он је подсетио Спајића да је Црна Гора у јулу 1995. године, када се догодио страшни злочин у Сребреници, била у заједничкој држави са Србијом.

"Били смо два ока у глави, а тадашњи председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић је Војсци Републике Српске слао гориво и сву другу неопходну помоћ, пробијајући ембарго на Дрини и међународни зид санкција", навео је Кнежевић.

Кнежевић је подсетио да је министар иностраних послова у Савету министара Елмедин Конаковић недавно најавио да ће тужити Србију за ратну одштету чим буде изгласана резолуција.

"Без обзира на све, у име оних Срба и Црногораца који гласали за мене, знам шта нећу", поручио је Кнежевић.

image