Србија и Балкан

Вучић о посети Сија: Посета председника Си Ђинпинга највећа част за Србију (ВИДЕО)

Председник Србије је кинеском колеги рекао да ће као лидер велике силе свуда у свету наићи на поштовање, али на такво поштовање и такву љубав нигде неће наићи као у Србији
Вучић о посети Сија: Посета председника Си Ђинпинга највећа част за Србију (ВИДЕО)© TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Председник Србије Александар Вучић оценио је да посета кинеског председника Си Ђинпинга представљала за Србију највећу част, као и да је недеља за нама била изузетно важна, јер је у њој писана и историја и будућност Србије.

"Посета председника НР Кине Си Ђинпинга за нас је била највећа част и хвала свим грађанима који су показали колико срце има наша мала Србија и какав однос имамо према НР Кини и нашим кинеским пријатељима", навео је Вучић на Инстаграму".

Како је додао, председнику Сију је рекао да ће као лидер и председник велике силе свуда у свету наићи на поштовање, али на такво поштовање и такву љубав нигде неће наићи као у Србији.

"Још једном, хвала председнику Сију и поносној кинеској нацији на свакој врсти помоћи, сарадње и подршке коју показују према Србији. Много смо тога већ урадили заједно, али знам да можемо и морамо још много више јер за овакво пријатељство, поштовање и лојалност - само је небо граница", поручио је Вучић.

image