Србија и Балкан

Мајка дечака који је убио десеторо у "Рибникару" негирала кривицу, одговарала на питања тужилаштва

Испитивање оптужене ће се наставити на следећем суђењу које је заказано за 21. мај.
Мајка дечака који је убио десеторо у "Рибникару" негирала кривицу, одговарала на питања тужилаштва© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

У Вишем суду у Београду данас је мајка дечака који је у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет ученика и чувара те школе, изнела одбрану и негирала кривицу.

М.К. је данас изнела детаљно одбрану, након чега је одговарала на питања тужилаштва, одбране и оштећених, сазнаје Танјуг.

Она је, као и њен супруг оптужени В.К. одбила да одговара на питања пуномоћника оштећених, већ је одговарала на питања оштећених.

Како Танјуг сазнаје, данас су два члана породице започела испитивање оптужене, што ће се наставити на следећем суђењу које је заказано за 21. мај.

На претходних неколико суђења њен супруг В.К. изнео је одбрану и одговарао на питања суда, тужилаштва, оштећених док је на питања пуномоћника оштећених одбио да одговара.

Он од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Поред родитеља оптужени су и инструктор и власник стрељане у којој је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца.

Отац дечака, оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак К.К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

image