Србија и Балкан

Министарство просвете: Професор повређен на Гимназијади, казне за одговорне ученике

Околности и чињенице о сукобу двојице ученика, а у коме је повређен и један наставник утврђују надлежни органи – МУП и Тужилаштво. У наведеном случају поступаће Градска просветна инспекција, кажу у Министарству просвете
Министарство просвете: Професор повређен на Гимназијади, казне за одговорне ученике© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Према ученицима који су учествовали у инциденту на Гимназијади школе ће предузети све прописане васпитно-дисциплинске мере, кажу у Министарству просвете, поводом туче на фудбалском мечу када је повређен професор Треће гимназије који је покушао да раздвоји ученике.

"Министарство просвете обавештено је о догађају који се догодио током одржавања Гимназијаде у Спортском центру Врачар. Према првим информацијама, учесници догађаја су ученици Треће београдске гимназије и Десете београдске гимназије. Околности и чињенице о сукобу двојице ученика, а у коме је повређен и један наставник утврђују надлежни органи – МУП и Тужилаштво. У наведеном случају поступаће Градска просветна инспекција", кажу у Министарству.

Додају да прате поступање школа и пружају им подршку и напомињу да у свакој појединачној ситуацији насиља у школи, у складу са прописима, поступа васпитно-образовна установа.

Подсетимо, директорка Треће гимназије Олга Чокаш потврдила је да се јуче догодио инцидент у којем је професор те школе, у покушају да раздвоји ученике, задобио тешке телесне повреде.

Због тога је донета одлука да се Гимназијада прекине.

Због насиља над просветним радницима више просветних синдиката најавило је за сутра протест у Београду и штрајк у школама.

image