Србија и Балкан

Вулин: Председник Србије не попушта пред притисцима

Нови шеф БИА Александар Вулин каже да странци у Србији не одлучују
Вулин: Председник Србије не попушта пред притисцимаwww.globallookpress.com © Eduardo Parra/Keystone Press Agency

Нови директор БИА Александар Вулин изразио је подршку политици председника Србије Александра Вучића.

”Мој избор за директора Безбедносно-информативне агенције је доказ да Александар Вучић не попушта под притисцима и да странци у овој земљи не одлучују. Можда је неком изгледало да је попустио пред силом и претњама, али Александар Вучић је човек који слуша и воли само Србију”, истакао је нови директор БИА.

Вулин је додао да је председник Србије током месец дана ”пуштао моћне амбасадоре и њихове шефове да мисле да они могу да одлучују”.

”Надам се да су извукли поуке. Александар Вучић је слободни вођа слободног народа и док он води Србију и као председник Србије и као председник свих Срба, странци одлучивати неће. Ово је моја последња јавна изјава, али због председника Вучића и због Србије морао сам ово да кажем, нас води слободан човек", закључио је Вулин.

Лидер "Покрета социјалиста" именован је данас за директора Безбедносно информативне агенције (БИА).

Вулин је у претходне две године обављао функцију министра унутрашњих послова, а на овој позицији ће заменити Братислава Гашића, који је постао нови министар полиције.

Нови директор БИА је раније више пута поновио да Београд неће уводити санкције Москви јер је пријатељство са Русијом од највеће важности за Србију. 

image