Србија и Балкан

Александар Вулин нови директор БИА

Александар Вулин ће на овој позицији заменити Братислава Гашића
Александар Вулин нови директор БИА© Танјуг/ОМК Републике Србије/Антон Антанасијевић/бс

Лидер "Покрета социјалиста" Александар Вулин именован је данас за директора Безбедносно информативне агенције (БИА), потврђено је Танјугу у Влади Србије.

Он је у претходне две године обављао функцију министра унутрашњих послова, а на овој позицији ће заменити Братислава Гашића, који је постао нови министар полиције.

Именовање Вулина изгласано је на данашњој кадровској комисији Владе Србије.

Нови директор БИА је, и поред бројних претњи и провокација, небројено пута изразио став да Србија неће уводити санкције Русији јер је пријатељство са том државом од највеће важности за нас. Без њега, како каже Вулин, ризикујемо физички нестанак Србије.

"Нећемо да признамо такозвано Косово, нећемо да напустимо Републику Српску, нећемо да уведемо санкције Русији, нећемо, све док нас води последњи слободни лидер у Европи, председник свих Срба Александар Вучић", јасан је став Вулина.

Што се питања уласка Србије у Европску унију тиче, не поставља се питање да ли наша земља жели у ЕУ, већ да ли ЕУ жели Србију и да однос према Унији није ствар емоција, већ рационалних одлука, нагласио је раније Вулин.

"Судећи по суманутим уценама којима нас излажу да признамо Косово, укинемо Републику Српску и уведемо санкције Русији, они нас не желе. Што пре прихватимо да нас не желе и да нам ту није ни место, биће нам боље", рекао је Вулин у интервјуу за "Вечерње новости" на питање да ли је након отвореног испоручивања захтева из Брисела да уведемо санкције Русији и признамо Косово, дошло време да одустанемо од евроинтеграција, како је својевремено предлагао.

image