Србија и Балкан

Ђурић послао хитан апел из Њујорка свим државама чланицама УН

До седнице Генералне скупштине УН на којој би требало да буде гласање о предложеној резолуцији о Сребреници остало је мање од 24 сата, а председник Србије Александар Вучић и шеф дипломатије Марко Ђурић воде тешку дипломатску борбу за сваки глас против овог документа
Ђурић послао хитан апел из Њујорка свим државама чланицама УН© Tanjug/Tamas Purger/MTI via AP

Република Србија најхитније апелује на све државе чланице Уједињених нација да се оштро супротставе усвајању нацрта резолуције о Сребреници, поручио је шеф српске дипломатије на Иксу.

Ђурић је још једном апеловао на све државе чланице Уједињених нације да на сутрашњем гласању у Генералној скупштини Уједињених нација буду против нацрта резолуције под називом "Међународни дан размишљања и сећања на геноцид у Сребреници 1995. године".

До седнице Генералне скупштине УН на којој би требало да буде гласање о предложеној резолуцији о Сребреници остало је мање од 24 сата, а председник Србије Александар Вучић и шеф дипломатије Марко Ђурић воде тешку дипломатску борбу за сваки глас против овог документа.

У Њујорку се данас одржава и панел дискусија под називом "Ми говоримо, јер они не могу – гласови које треба чути", у организацији Сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама, а где су представљена сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

Дискусија је почела минутом ћутања за све жртве рата у БиХ, без обзира на њихову етничку или религијску припадност.

Панел дискусији присуствују председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Марко Ђурић.

image