Србија и Балкан

ПЕС: Милатовић да јасно саопшти став о резолуцији о Сребреници

Прозивка Милатовића из ПЕС-а да се изјасни о резолуцији о Сребреници је дошла након што је председник Црне Горе најавио да ће игнорисати мишљење Европске комисије у вези Закона о РТЦГ и да ће их вратити на поновно усвајање
ПЕС: Милатовић да јасно саопшти став о резолуцији о Сребреници© R.R./ATAImages

Покрет Европа сад (ПЕС) прозвао је данас председника државе Јакова Милатовића да јасно каже шта мисли о, како наводе, усвојеној резолуцији УН о Сребреници.

Иако је, како кажу из ПЕС, Милатовић рекао да је јасан државни став Црне Горе о том питању, такође је "јасно да председник државе избегава да га експлицитно саопшти, са јасном калкулацијом да за осетљиву тему сву одговорност пребаци само на бивше колеге".

Милатовић је са премијером и лидером ПЕС-а био оснивач овог покрета и заменик председника, али је раније ове године поднео оставку на све страначке функције.

Прозивка Милатовића из ПЕС-а да се изјасни о резолуцији о Сребреници је дошла након што је председник Црне Горе најавио да ће игнорисати мишљење Европске комисије у вези Закона о РТЦГ и да ће их вратити на поновно усвајање.

У ПЕС-у сматрају да то указује на јасну недоследност шефа државе јер, како тврде, он је раније вратио законе управо због мишљења ЕК.

Подсећају да је крајем прошле године Милатовић вратио усвојени Закон о електронским комуникацијама позивајући се на мишљење и став Европске комисије.

"Док сада то игнорише. Сада, када се као председник свих грађана ставио у службу појединих приватних медија, заборавио је на принцип од пре пола године", навели су из ПЕС.

image