Србија и Балкан

Црна Гора: Душко Кнежевић неће из притвора да сведочи о аферама Мила Ђукановића

Кнежевић је одбио да говори о аферама "Ничија кућа" и "Први милион" Мила Ђукановића, и поручио да главни специјални тужилац Нововић треба да успостави контакт са њим уколико жели да реши ове случајеве
Црна Гора: Душко Кнежевић неће из притвора да сведочи о аферама Мила Ђукановића© R.R./ATAImages

Власника Атлас групе Душка Кнежевића, који је крајем прошлог месеца изручен Црној Гори из Велике Британије, браниоци су данас посетили у затвору у Спужу, након јучерашњег саслушања специјалног државног тужиоца у подгоричком Вишем суду.

Кнежевић је адвокатима рекао да је на саслушању одбио да говори о аферама "Ничија кућа" и "Први милион" Мила Ђукановића, и поручио да главни специјални тужилац Нововић треба да успостави контакт са њим уколико жели да реши ове случајеве.

Кнежевићев адвокат Марко Ивановић је након посте рекао да његов брањеник тврди да је одведен из Спушког затвора без позива, и да му је само речено да мора одмах да се спреми да иде у суд, где га је чекао његов бранилац Медојевић који му је објаснио да је због хитности случаја морало тако да се реагује, а да они нису имали другог начина да га обавесте.

"Тужитељка га је обавестила да је ту у својству грађанина и да треба да одговори на питања везано за случајеве који су још у фази увиђаја, а у питању су познате афере 'Ничија кућа' и 'Први милион', те повезаност Мила Ђукановића са кастоди рачуном", рекао је адвокат.

Ивановић је додао да је Кнежевић одбио да се изјашњава по тим предметима, и да је пред тужиоцем поновио исто што је недавно рекао медијима, да неће одговарати на питања док је у затвору у Спужу, а посебно не као сведок против других лица, јер не жели да поново буде искоришћен и злоупотребљен, као што је већ био политички искоришћен за борбу против Мила Ђукановића и рушење његовог режима.

Душко Кнежевић је саслушан јуче у присуству судије Вишег суда, али пред тужиоцем из СДТ-а, а одлуком судског већа за њега остаје на снази ранија одлука о истражном притвору.

Кнежевић је раније ове седмице у првом оглашавању по изручењу у интервјуу за РТЦГ рекао да је спреман да понуди нове информације и доказе у вези са пословима бившег председника Мила Ђукановића, али не док је у затвору.

Против Душка Кнежевића је у Црној Гори подигнуто више оптужница – између осталог за организовање криминалне групе, прање новца и злоупотребу положаја у привредном пословању.

Кнежевић негира све оптужбе и тврди да је реч о политичком прогону.

image